Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Babacar Mbaye

  • Jan

    www.decentrale.be

    ZO 30.09.07 - 16:00 - TURBINEZAAL

    BABACAR MBAYE & GÉEJ

    De muziek van Babacar Mbaye is geïnspireerd door zijn griotafkomst; vooral door zijn moeder die op allerlei ceremonies zingt over de tradities en geschiedenis van het Léboudorp Yoff, nu een voorstadje van Dakar. Sinds Babacar Mbaye in België verblijft, verzamelde hij een aantal muzikanten rond zich met wie hij in Senegal samenwerkte en die nu in Europa verblijven, en richtte er zijn groep Géej op. Géej (lees geetch) betekent ‘zee’. De zee neemt een belangrijke plaats in, in het rituele en mystieke leven van de Lébous en ook in het oeuvre van Babacar komt de symboliek van de zee voortdurend terug. Het kenteken van Babacar Mbayé’s muziek is zijn hoge gevoelige stem met een heel eigen, natuurlijk karakter, evenals zijn sterke teksten. Hoewel ritme een belangrijke rol speelt, vormen melodie en tekst de basis voor zijn muziek. Babacar Mbaye maakt deel uit van een generatie jonge zangers die de toekomst van de Senegalese muziek een nieuwe impuls geven.

    Tijdens de eerste editie van het stadsfestival “les Goûts de Gand” op 21 april 2007, traden Babacar Mbaye & Géej op in het Muzikantenhuis in de Dampoortstraat. Wie de groep daar toen hoorde kan beamen dat Babacar Mbaye & Géej één van dé revelaties was van het festival.

    € 5,00 / leden € 3,00

  • Peter H.

    Je bent nog vergeten te vertellen dat hij ook een meester is in de sabar dans, dat maakt zijn optreden ook visueel spectaculair. En de danseressen in zijn groep zijn ook het aankijken waard.